over mij.

Mijn naam is Jacques van Meer.  Ik ben geboren en getogen in 's-Hertogenbosch. Vanaf mijn jeugd was ik al erg geïnteresseerd in de natuur en dan met name de vogels. Het begon met de waarneming van een grauwe vliegenvanger in Vught, in de tuin van mijn oma  Ik kreeg toen mijn eerste vogelboekje "Wat vliegt daar".

Op mijn 12e werd ik lid van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.  Het was een geweldige tijd met wekelijkse een excursie en veel vrienden en vriendinnen waar ik ook doordeweeks veel mee op pad ging.  En we gingen op kamp naar Hurwenen, Soerendonk en de Strabrechtse heide. Alles op de fiets en we deden de mooiste waarnemingen.  Er werd een eerste fototoestel aangeschaft, de Asahi Pentax Spotmatic F. Alles werd vastgelegd op dia omdat foto's te duur waren. 

In de tijd van mijn huwelijk en de drukke periode met de kids kwam dit alles op een laag pitje te staan.  Mijn interesse werd weer gewekt tijdens een fietstocht door de Kampina en ik daar plotseling mijn eerste 2 grote zilverreigers in Nederland zag.

Ik ging daarna weer vaker op stap. Werd lid van de Vogelwerkgroep Midden-Brabant en kreeg er steeds meer plezier in. De eerste digitale camera kwam. Ideaal en je kon er eindeloos foto's mee schieten. Vanaf die tijd ga ik ook vaak op pad met mijn vogelmaat Bart Torenbeek.  Samen op vogelvakantie naar o.a. Extremadura in Spanje en Lesbos in Griekenland. En met dochter Amy natuurfoto's maken in o.a. IJsland. Na mijn verhuizing naar Zeewolde ben ik lid geworden van de IVN Zeewolde. En daarbij ook het voordeel van twee verschillende landschappen in de buurt.

Aan de ene kant de vlakke polder van Flevoland en aan de andere kant de oude natuur van de Veluwe. Om dit allemaal vast te leggen werd er nog wat geïnvesteerd in lenzen, body's en statieven.  Deze webpagina is er gekomen en ik hoop natuurlijk dat iedereen hier met veel plezier van de foto's kan genieten.

 

                      Jacques van Meer

.